Hoteltips

Hieronder een selectie uit de hotels waar ik heb overnacht samen met mijn motor. Voor mij is 'gevoel' bij een hotel altijd belangrijk. Aangezien ik vaak hotels in kleine plaatsen uitzoek vind ik een garage van minder belang. Ook zoek ik niet specifiek naar 'motor'-hotels, maar liever naar 'motorvriendelijke' hotels.

Grandru

Dit hotel wordt gerund door Jacinto en Catherina. Het heeft 9 kamers en een kelder waar de motor in mag overnachten als je deze er in durft te rijden. Het hotel heeft alleen half-pension, maar dat is dan ook zeer de moeite waard. Jacinto is een begenadigde chef en de selectie wijnen en belgische bieren is fantastisch. Houd je van wandelen en lekker eten, ook zonder motor is dit hotel een aanrader. Vergeet ik bijna de roadbooks die Jacinto zelf heeft samengesteld, deze kun je gratis van hem krijgen.

www.grandru.be 

Ferme-Refat

Ferme-Refat is een paardenhotel en daardoor natuurlijk niet geschikt voor motoren. Deze bewering is gelukkig onwaar. Tijdens ons driedaags verblijf zijn wij allerhartelijkst ontvangen door Nicole en Frank. Het hotel heeft een mooie luxe uitstraling, maar je voelt je er al snel thuis. De sfeer is er gezellig en bij welk hotel wordt een enorm kampvuur gestookt als het gezelschap zich daartoe leent. Het hotel heeft ook 2 kamers voor groepen van 4 personen. Door de ge´soleerde ligging is half-pension aan te bevelen. Frank kookt streekgerechten en die smaken prima.

www.ferme-refat.be

Eifelstube (Eifel, Rodder)

Klein dorps hotel met 8 goed verzorgde kamers en lekker eten en een uitgebreid ontbijt. De motor staat wel buiten maar gezien de omvang van het dorp vond ik dit geen probleem. De eigenaar is redelijk gek op de nabij gelegen Nurburgring en heeft ook veel gasten van het circuit. Het eten is hier prima. De bediening door de eigenaar en zijn echtgenote aangenaam. Ik was hier tijdens mijn verblijf de enige gast, maar het ontbijt dat werd geserveerd zou voor een gezin genoeg zijn geweest.

www.booking.com/hotel/de/eifelstube.nl.html

Landhaus Staehler (Hemmelzen, Westerwald)

Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als bovenstaande, echter is dit hotel iets groter en hebben ze personeel in dienst. De ontvangst was allerhartelijkst, het eten perfect en de motor mocht in de garage staan. Hier heb ik geen gebruik van gemaakt omdat de ruime parkeerplaats bij de kamers lag en de motor zodoende in het zicht, op hoorafstand stond en makkelijk was in- en uit te pakken.

www.landhaus-staehler.de

Hotel Maas (Lutzerath, Eifel)

Over dit hotel zou ik de doorgewinterde motorreiziger niets hoeven te vertellen. Het is wijd en zijd in Nederland bekend als zeer motorvriendelijk. Zonder te vragen mailde de eigenaar mij al enkele routes uit de omgeving. Het hotel is een goed verzorgd hotel met grote kamers. Er zijn altijd wel een paar andere motorrijders aanwezig en de motor kan met een beetje geluk droog onder het afdak of in de garage staan. Ik heb hier half-pension gezeten, dit kan ik je niet aanraden. De gerechten op de kaart van het restaurant zijn namelijk ook niet duur en zagen er een stuk lekkerder uit.

www.hotel-maas.de

Kuchers Landhotel (Darscheid, Eifel)

Wederom een fijn hotel in de Eifel. Het heeft niets met motoren te maken maar vooral met de voortreffelijke keuken, de schone kamers en het heerlijke ontbijt. Een hotel voor liefhebbers van lekker eten dus. Natuurlijk in de Eifel dus mogelijkheden genoeg om heerlijk te toeren.

Kuchers Landhotel