Welkom

Sinds juli 2005 ben ik in bezit van mijn A-rijbewijs en ben ik verslaafd aan het motorrijden. Ik heb tot nu toe meer dan 90.000 KM gereden in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland. De meeste van deze kilometers heb ik afgelegd in het zadel van een BMW F800GS Mijn eerste motor was een Honda Hornet CB600S, deze heb ik ingeruild op een CBF1000SA omdat het karakter en de felheid minder goed bij mij past. Ook heb ik een tijdje een Honda NX250 en een Suzuki GSX400X Impulse bereden. Vanaf 4 oktober 2008 heb ik gereden een BMW F800 GS. De overstap naar deze motor is vooral te danken aan het feit dat ik steeds meer boerenlandweggetjes op zoek en de CBF1000 daar iets te sportief voor was. Dat de F800GS 50 kg lichter is en ook nog eens fantastisch stuurt is natuurlijk mooi meegenomen. De F800GS is inmiddels verkocht met 48.000 KM op de teller. Mijn nieuwe is de nieuwste telg uit de F800GS serie, namelijk de Adventure Launch Edition.

Samen

Frédérique heeft sinds 14 maart 2011 haar motorrijbewijs en rijdt op een groene Kawasaki ER-6F. Na 2 jaar staat er zo'n 13.000 km op de teller.

Motoren

De F800GSA zit vol met accessoires en elektronica. Voor de navigatie ga ik gebruik maken van een BMW Navigator Adventure (aka Garmin Montana 600). Naast de accessoires die meegeleverd zijn is de GSA voorzien van een Osco-oiler en natuurlijk weer Touratech rem en koppelinghendels.

De ER-6F zit wat minder volgebouwd met accesoires, als bagagemogelijkheid hebben we 2 Kriega tassen aangeschaft een US-30M voor de vakanties en een US-20 voor een dagtripje. Voor de navigatie zit er een TomTom Urban Rider op die in combinatie met een Cardo Scala Rider Q2 Pro headset wordt gebruikt. Ook is de ER-6F uitgerust met een Osco-Oiler.

In maart 2013 is de Hyonsung vervangen door een iets robuuster exemplaar, een rode Honda Vision 110, voor het woon werk verkeer van Frédérique.

Motor-Forummf-sticker-fin-ietsminderlelijk.gif

Naast het rijden op de motor heb ik veel plezier van de contacten die ik via het motorrijden heb gekregen. Ik mag wel zeggen met dank aan het Motor-Forum waar ik vooral in het MF-Oost topic graag vertoef. Motor-Forum is een zeer grote gemeenschap, waar altijd iemand het antwoord op je motorgerelateerde vraag weet of denkt te weten. MF-Oost beperkt zich niet alleen tot internet. Bijna elke dag in het 'seizoen' staan er om 19:00 uur (weekend 14:00) wel een aantal mensen bij 'de Tex'. Foto's maken, schaatsen, karten, BBQ-en en ook een weekendje samen op de motor op stap behoort allemaal tot de activiteiten van de afgelopen jaren.

Het mooiste van motorrijden is wel, waar je ook komt met je motor, er zwaait wel iemand (meestal vriendelijk) en als je ergens stopt maakt er vaak iemand een opmerking of een praatje.

Reizen

De plannen voor 2013 nemen langzaam vorm aan, de eerste paar maanden van het jaar is motorrijden eigenlijk niet gebeurd. Begin september staat er 4000 KM op de teller. In september ga ik 10 dagen naar de Alpen te (Oostenrijk/Italië/Slovenië). En gelukkig staan er ook al wat toertochten gepland.

In 2012 is het er eindelijk van gekomen. Na het behalen van mijn A heb ik met Christian afgesproken dat we naar de Noordkaap zouden gaan. Op het moment dat ik er aan toe was, kreeg Christian een wolk van een dochter en wilde niet zo lang van huis. Op 14 juli 2012 zijn wij vertrokken voor deze reis door Scandinavië.
Met Frédérique heb ik in mei een aantal dagen in ons favoriete hotel Grandru gezeten en hebben we met wisselend succes Luxemburg verkend.

2011 is van start gegaan met de eerste gezamenlijke motorvakantie. We hebben een vertrouwde bestemming uitgekozen, Grandru in België. We hebben in 6 dagen 1600 KM gereden waarvan slechts 250 KM over de snelweg. Het was erg leuk om te doen en we hebben dit in september een vervolg gegeven met een week motorrijden in de Harz en Thüringen. Waarbij vooral in Thüringen bleek dat de wegen in Duitsland niet altijd perfect zijn. Prima voor een GS, maar de wat sportievere ER-6F had er duidelijk meer moeite mee.

In 2010 heb ik tot nu toe 4 keer een trip met de motor kunnen maken. De eerste was een erg gezellig maar kort weekend begin mei met MF-Oost naar de Eifel. Vanwege verplichtingen kon ik hier maar 3 dagen zijn. Gelukkig hebben we de eerste dag een mooie route kunnen rijden na de snelwegkilometers en zijn we de 2e dag in Luxemburg en België geweest. Zondags moesten we het ijs van de motor krabben en ging het linea recta naar Goor.
In juni heb ik de motor meegenomen naar Cochem. Frédérique en ik hebben hier een huisje gehuurd en ik heb elke dag zo'n 100 KM kunnen rijden. Begin juli ben ik 4 dagen in het Sauerland geweest als voorbereiding op de vakantie naar Oostenrijk. In het Sauerland dat relatief dicht bij is kun je heerlijk touren.
De hoofdmoot van de motorreizen was een 11 daagse reis naar Oostenrijk samen met Christian. 3340 KM voornamelijk bochten, heuvels en bergen. Hier staat een verslag en hier de foto's van deze leuke reis.

In 2009 heb ik het geluk gehad veel te kunnen reizen met de F800GS. Op 24 juli ben ik voor een 10-daagse reis naar Zwitserland vertrokken. Aangezien het berijden van mooie wegen het doel van deze vakantie was heb ik het aantal snelwegkilometers zoveel mogelijk beperkt. Van de 3200 gereden KM's waren er maar zo'n 600 over de autobahn. Hier staat een verslag van deze vakantie en de foto's staan hier.
Op 13 augustus was het tijd voor de tweede motorvakantie. Een extra lang weekend naar de Ardennen, Luxemburg en Duitsland. Weer samen met Christian en zijn R1200GS. Aangezien Frederique mij ook nog wel eens wil zien zijn de dames (ook Christian's vrouw Marian) vrijdag de 14e bij ons aangesloten. Het aantal kilometers van deze vakantie was voor mij 1500. De foto's staan hier.
De laatste meerdaagse trip was een weekendje Sauerland met Bouwvakkertje, blub blub, Racemonkey, Paul Hewson en last but not least Turbomausie. Koud, soms wat vochtig maar vooral erg gezellig en toch nog 650 KM bij kunnen schrijven op de teller.

In 2008 was er tijd voor een mooie vakantie op de motor. Ik ben 5 dagen naar de Eifel geweest. Dit hotel was mijn uitvalsbasis en de foto's en een verslag staan hier. Ook heb ik nog een lang weekend samen met Christian in Denemarken gereden. Nou ja, twee reisdagen door Duitsland en twee dagen door Denemarken. De foto's van deze trip staan hier.

In mei 2007 ben ik voor het eerst met de motor op vakantie gegaan. Ik ben naar de Harz geweest en kan dit iedereen aanbevelen. De routes die ik gereden heb kun je hier vinden. Het betreft de routes dag1, rondrit 2 en alternatief 2, deze laatste route was helaas wat minder want er zaten veel rechte stukken in, maar ook een fantastisch stuk over de B242. De terugreis werd helaas dag 4 snel vanwege de aanhoudende regen.
De tweede trip in 2007 was naar de Ardennen en Luxemburg in augustus, klik hier een kort verslag en de foto's vind je hier.

See you on the road :W

last updated: 02-09-2013 21:16